Korte Kalender

Gebruikerslogin

Willekeurige foto

tsp-2012-013.jpg

Chief Instructor Gasshuku 2018 in Okinawa

nanadan.jpg

Op zondag 7/10 vertrokken we naar Okinawa voor de Chief Instructor Gasshuku 2018. Na een lange reis werden we in de luchthaven van Naha opgewacht door Futoshi san van het Rakuchin hotel. Het was een blij weerzien! En deze keer was het een Welcome party zonder Awamori. Zowel Sensei Patrick als ikzelf waren uitgenodigd voor Dan-grading, je zou het dus best een ‘speciale editie’ kunnen noemen...

De trainingen gingen door in de Budokan en in de nieuwe Karate Kaikan. Na een zenuwslopende week was het op vrijdag dan eindelijk zo ver. Na de training eerst een hapje eten en om 16u45 met de taxi naar de Honbu Dojo van Sensei Higaonna. Het was een eer om hier nog eens examen te mogen afleggen. We waren met 11 in totaal voor de Dan-grading, het examencomité met 6 (bestaande uit volgende Sensei: Morio Higaonna, Tetsuji Nakamura, Bakkies Laubscher, Kazuo Terauchi, Henrik Larsen en Ernie Molyneux). Vol spanning gingen we naar de Sayonara party. Nakamura Sensei’s woorden “Ivan Cools Rokudan Passed” gaven een gevoel van voldoening en geluk. Een stapje dichter bij de onbereikbare perfectie. Even later klonken de woorden “Patrick Curinckx Nanadan Passed”. Een goede reden om te klinken met een frisse pint.

De ultieme beloning voor de jarenlange training. Je krijgt het niet zomaar cadeau, de weg is lang en hard. Mijn motto is: “You come, you train and then you grow. Never give up”.

Bedankt aan al de mensen die me hebben bijgestaan.

En in het bijzonder bedankt Sensei Patrick, bedankt Mieke, voor de trainingen, de vriendschap, voor alles...

Domo arigato gozaimasu!

Sensei Ivan Cools

Dojo Geel-Ten Aard