Gebruikerslogin

Willekeurige foto

Okinawa2008-62.jpg

Overlijden Sensei John Lambert

senseijohnlambert.jpg
Met spijt in het hart melden wij U het overlijden van Sensei John Lambert ( Chief Instructor Schotland).
Sensei John overleed op 28 Juni 2010 na een lange strijd tegen kanker.

Sensei John Lambert begon zijn karate training in 1973 in het " Fife Institute" in Schotland, in dezelfde hal waar zijn Dojo nog steeds is.
Hij begon samen met Sensei Jim Flannigan te trainen bij Sensei James Johnstone. De twee kregen zware trainingen, maar na een tijd groeiden hun capaciteiten naar een punt waar zij sterker en beter werden dan hun eigen leraar.

In 1979 reisden de twee naar Poole in Engeland om te gaan trainen met de wereldbekende karate meester, Sensei Morio Higaonna. Op deze eerste Internationale Gasshuku stichtte Higaonna Sensei het IOGKF. Tijdens dit evenement is Sensei John Lambert benoemd tot IOGKF instructor van Schotland en werd de Schotse Goju-Ryu Karate Do Assotiation ( SGKA) opgericht.
Sensei John Lambert is één van de weinige IOGKF-Stichter Chief Instructors. Hij was bij de IOGKF sinds het prille begin en volgde Higaonna Sensei voor meer dan 31 jaar.
In 1991 is zijn broer Sensei David Lambert snr. gepromoveerd tot Chief Instructor van IOGKF Australie. Dit is de enige keer in de IOGKF geschiedenis dat twee leden van dezelfde familie beiden Chief Instuctors waren in het Noordelijk en Zuidelijk halfrond.

Over zijn meer dan 31 jaar in de IOGKF reisde Sensei John Lambert naar
Engeland, Spanje Portugal, Zweden, Belgie, Italie, Nieuw Zeeland, Australie, Amerika, Japan, Okinawa, Zuid Afrika, om er enkele te noemen.
Sensei John besteedde eveneens veel tijd aan het Olympisch programma waar hij dikwijls meereisde met de lokale sporters als mentor of als coach wanneer zij competitie deden tegen tegenstrevers van andere landen.
Hij was meer dan 30 jaar getrouwd met Sandra en had twee kinderen, Pauline en Ian.
Sensei John heeft heel veel vrienden over heel de wereld, die hem eren als een grote persoonlijkheid en een voorbeeldig karateka.